вівторок, 22 грудня 2020 р.

Симетрія в природі

Сніжи́нка — це одиничний кристал льоду або агрегація кристалів, що падає до поверхні Землі крізь атмосферу. Сніжинки утворюються з кристаликів снігу, сформованих внаслідок замерзання мікроскопічних крапель води у переохолодженій хмарі. Вони бувають різноманітних розмірів і форм.

Складні форми — це лусочки, що рухаються через різні режими температури та вологості. Кожна окрема сніжинка майже унікальна за своєю структурою. 

Сніжинки часто демонструють шестиразову діедральну симетрію. «Шестирукі» сніжинки або дендрити ростуть незалежно одна від одної, і кожен бік кожного плеча зростає незалежно. Більшість сніжинок неповністю симетричні. 

Одним з перших фотографів, які зробили детальні знімки крижаних сніжинок став Вілсон Бентлі.
Свій перший знімок він зробив в 1885 році, коли йому було 19 років. Розповідаючи про цю історію в журналі Harper's Monthly Magazine, Бентлі згадував, що намагався не дихати, щоб тепло не зашкодило сніжинки.

Усе життя фотограф присвятив своєму хобі. Завдяки йому світ побачив неймовірно детальні кадри, на яких видно, що форма кожної сніжинки справді неповторна. Ось кілька фото з його колекції, які варто побачити кожному, хто любить красу природи.



Немає коментарів:

Дописати коментар